Forældre har fået nok af besparelser på børnenes skole og SFO

Forældre har fået nok af besparelser på børnenes skole og SFO

Over 3000 forældre siger nej tak til flere besparelser på deres børns skole og SFO. Det gør de med deres underskrift i ny underskriftsindsamling, som Skole og Forældre har startet. Forældre i hele landet har fået nok af, at der fyres lærere og pædagoger og at støtte til børn, der har brug for det, skrottes. De vil have regeringen til at tage ansvar, så alle børn kan få en god skoledag.

Underskriftsindsamlingen kører, mens regeringen forhandler økonomiaftale med kommunerne. En aftale som betyder alverden for skoler og SFO’ers økonomi og ikke mindst børnene.
 
”Undersøgelse viser, at flere børn i indskolingen er udadreagerende, og alt for mange børn har skolevægring. De reagerer på de rammer, vi tilbyder dem, og hvor der nogle steder ikke længere er råd til forebyggende indsatser og to voksne i klassen. Vi hører om skoler, der har 20 kr. pr. elev til at købe helt basale ting som undervisningsbøger og skoler, der ikke har råd til at erstatte nedslidte stole med nye. Konsekvenserne af besparelserne, vi år efter år skal levere på skolerne og godkende i skolebestyrelser, taler sit tydelige sprog, og nu kan vi ikke mere,” siger formand for Skole og Forældre Rasmus Edelberg.
 
Ifølge ham er der brug for, at politikerne på Christiansborg sikrer kommunerne et økonomisk spillerum, hvor de kan tænke i langsigtede løsninger, og hvor pengene målrettes skole og SFO-området. Der er brug for at sikre, at alle børn får en god skoledag, hvor de ikke skal være bange for, om de næste år også kan beholde yndlingslæreren, læseindsatsen eller lejrturen. Eller om der er voksne nok i skolegården til at skabe tryghed og trivsel. 

Se underskriftsindsamlingen STOP besparelser på vores børns skoler og SFO’er - Skrivunder.net

Udgivet den

16. maj 2024

af

mas

Læs også

11.06.24
Forældres tillid til inklusion halter
Mange kommunerne er godt i gang med at lægge planer, så flere børn med særlige behov kan gå i den almene folkeskole, og flere er allerede i gang med...
Skole og Forældre på Folkemødet
06.06.24
Skole og Forældre deltager på Folkemødet 2024
Igen i år deltager Skole og Forældre på Folkemødet 13.-15. juni 2024. Læs her om de debatter vi deltager i. Vi kommer vi som altid til at tale om...